Begagnade hybrid & elbilar

Vi är stolta över att erbjuda ett brett utbud av noga utvalda begagnade el- och hybridbilar som passar alla behov och budgetar, i olika modeller och märken från några av de mest pålitliga och högpresterande tillverkarna på marknaden, så som Audi, Tesla, BMW och Cupra.

Våra begagnade elbilar har genomgått grundliga kontroller och testats av våra professionella mekaniker för att säkerställa högsta kvalitet och pålitlighet. Vi strävar efter att erbjuda de bästa möjliga begagnade elbilarna på marknaden, så du kan känna dig trygg med ditt köp.

Begagnade elbilar & laddhybrider i lager
Brett sortiment på begagnade elbilar, laddhybrider och mildhybrider
Köpa laddbox
Vi har ett flertal olika erbjudanden på laddboxar.
Se våra tillbehör
Perfekta tillbehör att komplettera bilen med.

Vad är fördelarna med att köpa en begagnad elbil?

  • Ekonomiskt  
    Såklart är en begagnad elbil billigare än en helt ny. Utöver det så är elbilar i allmänhet billigare att underhålla än traditionella bilar på grund av färre rörliga delar och mindre slitage på grund av att motorn är elektrisk. 
  • Tillförlitlighet  
    Elbilar har en lång livslängd och god pålitlighet. 
  • Hållbart 
    När du köper en begagnad elbil så bidrar du inte bara till en god miljö genom att köra miljövänligt, du bidrar också genom att minska behovet av nyproduktion som i sin tur bidrar till att minska koldioxidutsläppen.

Sammanfattningsvis är fördelarna med att köpa en begagnad elbil att du kan spara pengar, få tillgång till en pålitlig och hållbar transport samt bidra till en mer hållbar framtid.


Kontakta oss

Vill du provköra eller veta mer om en bil? Välkommen att kontakta oss:

Jonatan Larsson

Företagssäljare

Herman Bingsten

Företagssäljare

Oscar Odd

Försäljningschef

Erik Svensson

Säljare

Patrik Bloom

Säljare

Vanliga frågor om elbilar

Hur fungerar elbil i olika årstider?

Vid lägre temperaturer påverkas effekten i batteriet en aning, eftersom det behövs elektricitet för att bland annat värma upp kupén. Det innebär att räckvidden blir något kortare och att batteriet i vissa fall kan ta lite längre tid att ladda upp. Ett tips för att motverka detta är att värma bilen under tiden du laddar. Då går ingen batterikraft till spillo, och du kan sätta dig i en varm och skön bil när laddningen är klar. Moderna elbilar klarar dock ändå utan problem att ta sig 20-40 mil (beroende på modell) även i minusgrader.

Är en elbil lika säker som en bensin/dieselbil?

Elbilar går igenom likadana säkerhetstester som bensin- och dieselbilar. Det betyder att det ställs samma krav på säkerheten i en elbil som i en med förbränningsmotor.

Hur lång tid tar en snabbladdning?

Ungefär en halvtimme. Tiden kan emellertid skilja sig några minuter åt båda hållen beroende på batterikapaciteten i din elbil.

Hur mycket kostar det att ladda?

Ett normalt pris på snabbladdning ligger någonstans mellan 3,5 – 6 kr per kWh. Laddar du bilen hemma så betalar du förbrukningen enligt ditt befintliga elavtal.

Vad är en laddbox?

En laddbox är en kompakt laddstation som du kan installera hemma. Laddboxen gör det säkrare och snabbare att ladda än om du skulle ladda direkt från eluttaget.

Vad är ”bonus malus”?

Bonus innebär att miljöanpassade fordon, exempelvis elbilar, premieras med en ekonomisk bonus. Malus innebär att bilar med högre koldioxidutsläpp belastas med högre skatt.

Vad är det för skillnad på laddhybrid och mildhybrid?

En laddhybrid har en elmotor som kombineras med en förbränningsmotor. Laddhybrider kan du ladda upp genom eluttaget eller i en laddstation. När batteriet är tomt så tar förbränningsmotorn över.
En mildhybrid kan däremot inte laddas via vägguttag eller laddstation, utan den laddas genom bromskraftåtervinning när du kör. Batteriet används för att hjälpa förbränningsmotorns effekt och minska bilens utsläpp.

Hur lång räckvidd har en elbil?

Elbilar finns redan nu i många olika utföranden och med varierande batteristorlekar. Räckvidden på dessa har ett spann mellan cirka 12 mil upp till 65 mil.
Även bland laddhybriderna finns det en hel uppsjö av modeller att välja bland. Dessa har normalt sett en räckvidd på mellan 2 mil upp till cirka 6 mil på endast el.

Får man dra släp med elbil?

Ja, det får man. Med en Audi e-tron får du dra upp till 1 800 kg. Med en Skoda Enyaq får du dra upp till 1 200 kg. Och med en Volkswagen ID.4 får du dra upp till 1 000 kg.

Erbjudanden på nya elbilar

Tillbehör
Svart Audi Q4 e-tron Sportback
Audi Q4 Sportback
Business pris fr. 622000 kr
Business lease fr. 7895 kr/mån*
Förmånsvärde fr. 2845 kr/mån
Svart Audi Q8 e-tron Sportback
Audi Q8 Sportback
Business pris fr. 939100 kr
Business lease fr. 13245 kr/mån*
Förmånsvärde fr. 4888 kr/mån
Grå Audi Q8 e-tron
Audi Q8
Business pris fr. 914800 kr
Business lease fr. 12995 kr/mån*
Förmånsvärde fr. 4713 kr/mån
Erbjudanden

Alla aktuella erbjudanden hos Lecab Bil.

Tjärlösare Gyeon Q²M Tar
LED-ramp – W-Light Comber II
Inkl. fäste
Flygrostlösare King Carthur Iron Remover
Cykelhållare – Thule VeloCompact 926
Lastpaket Audi
Takbox – Packline NX Traveller
Lägsta pris senaste 30 dagarna: 6995:-
Babyspegel XL med belysning
Interiör allrengöring för bil
A1 Allrengöringsmedel – Icone

Var hittar jag min närmaste laddstation?

Vi rekommenderar webbplatsen uppladdning.nu som sammanställer en karta över var du kan hitta din närmaste snabbladdare. De erbjuder filtering på typ av laddare, laddeffekt samt även bilder på själva laddarens position, så att du enklare hittar rätt.