Att ha en laddbox i huset, i bostadsrättsföreningen eller i stugan är för en del personer en självklarhet. Men långt ifrån alla har tiden och orken till att köpa, montera och installera en. Därför har vi på Lecab tagit fram ett skräddarsytt erbjudande till våra kunder, så att fler ska ha möjligheten att ladda sin elbil hemma – både snabbare och billigare, men framförallt säkrare.
För 12 345 kr¹ (inkl. rotavdrag) får du en laddbox² monterad och klar.
Lastbalansering och 5 meter kabel ingår.
Finns i färgerna svart och vit.
Ett generationsskifte..
Bilbranschen står idag mitt i ett generationsskifte – övergången från fossila bränslen till eldrift är ett faktum. Vi på Lecab Bil jobbar aktivt för att stå i framkant i denna övergång, och vill att du följer med oss på resan mot ett mer klimatmedvetet bilägande.
Framtiden med elbil..
Målsättningen i Sverige är att minska utsläppen inom transportsektorn med 70 procent fram till år 2030. Det innebär att det behövs ungefär en miljon laddbara bilar ute på våra vägar. Vi är övertygade om att Sverige kan uppnå detta mål samtidigt som vi är stolta över att få vara med och bidra till denna utveckling.
Varför just elbil?
Kundupplevelser..
Vi berättar mer än gärna om bilfakta, kördata, räckvidder, motorstorlekar och allt däremellan. Samtidigt vill vi även ge dig en känsla om hur det känns att lämna det fossila bränslet bakom sig och ta ett kliv in i framtiden, fast bakom ratten på en elbil. Läs här nedanför om vad våra kunder har att säga om den saken.
”Elbilen, som verkligen är en trevlig och rolig bil att köra, används till all vardagskörning och går cirka 2 000 mil per år – med lokalt nollutsläpp. Omräknat till liter per mil blir förbrukningen 0,14 liter per mil (räknar med laddning av ren el). Med detta vill jag påstå att det går att minska utsläppen väsentligt och på det sättet bidra till en bättre miljö för alla – helt utan räckviddsångest.
Som bilintresserad ska jag villigt erkänna att jag har varit mycket skeptisk till elbilar tidigare. Men nu kommer jag nog aldrig mera att köpa en fossilbil för vardagsbruk. Att köra elbil är roligt och vanebildande.”
– Tage, stolt ägare av en Volkswagen ID.3
Vid lägre temperaturer påverkas effekten i batteriet en aning, eftersom det behövs elektricitet för att bland annat värma upp kupén. Det innebär att räckvidden blir något kortare och att batteriet i vissa fall kan ta lite längre tid att ladda upp. Ett tips för att motverka detta är att värma bilen under tiden du laddar. Då går ingen batterikraft till spillo, och du kan sätta dig i en varm och skön bil när laddningen är klar. Moderna elbilar klarar dock ändå utan problem att ta sig 20-40 mil (beroende på modell) även i minusgrader.
Elbilar går igenom likadana säkerhetstester som bensin- och dieselbilar. Det betyder att det ställs samma krav på säkerheten i en elbil som i en med förbränningsmotor.
Ungefär en halvtimme. Tiden kan emellertid skilja sig några minuter åt båda hållen beroende på batterikapaciteten i din elbil.
Ett normalt pris på snabbladdning ligger någonstans mellan 3,5 – 6 kr per kWh. Laddar du bilen hemma så betalar du förbrukningen enligt ditt befintliga elavtal.
En laddbox är en kompakt laddstation som du kan installera hemma. Laddboxen gör det säkrare och snabbare att ladda än om du skulle ladda direkt från eluttaget.
Bonus innebär att miljöanpassade fordon, exempelvis elbilar, premieras med en ekonomisk bonus. Malus innebär att bilar med högre koldioxidutsläpp belastas med högre skatt.
En laddhybrid har en elmotor som kombineras med en förbränningsmotor. Laddhybrider kan du ladda upp genom eluttaget eller i en laddstation. När batteriet är tomt så tar förbränningsmotorn över.
En mildhybrid kan däremot inte laddas via vägguttag eller laddstation, utan den laddas genom bromskraftåtervinning när du kör. Batteriet används för att hjälpa förbränningsmotorns effekt och minska bilens utsläpp.
Elbilar finns redan nu i många olika utföranden och med varierande batteristorlekar. Räckvidden på dessa har ett spann mellan cirka 12 mil upp till 65 mil.
Även bland laddhybriderna finns det en hel uppsjö av modeller att välja bland. Dessa har normalt sett en räckvidd på mellan 2 mil upp till cirka 6 mil på endast el.
Ja, det får man. Med en Audi e-tron får du dra upp till 1 800 kg. Med en Skoda Enyaq får du dra upp till 1 200 kg. Och med en Volkswagen ID.4 får du dra upp till 1 000 kg.