Vi hjälper dig att hitta rätt företagsbil

Vi erbjuder dig och ditt företag ett smidigt sätt att köpa bil. Vad kan bli smidigare än en kontakt vid val från fem olika bilmärken? Lecab erbjuder er ett brett sortiment från Volkswagen, Skoda, SEAT, CUPRA, Audi och VW Transportbilar.

En förmånsbil speglar företaget och blir därav en viktig del i företagets marknadsföring. Vi hjälper dig att hitta rätt bilar för just ditt företag.


Erbjudanden
Här hittar du våra senaste erbjudanden
Nyheter
Här hittar du våra senaste nyheter

Kontakta oss

Vi hjälper dig att hitta rätt företagsbil
Vi erbjuder dig och ditt företag ett smidigt sätt att köpa bil. Vad kan bli smidigare än en kontakt vid val från fem olika bilmärken?

Provkör ny företagsbil
Varmt välkommen att kontakta oss för provkörning av din nästa företagsbil.

Offertförfrågan

Intresserad av en företagsbil från oss?
Vi skräddarsyr offerter utifrån dina önskemål och behov.

Erbjudanden på förmånsbil

Grå Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Business pris fr. 409700 kr
Business lease fr. 5595 kr/mån*
Förmånsvärde fr. 4032 kr/mån
Silver Audi A6 allroad
Audi A6 allroad
Business pris fr. 522500 kr
Business lease fr. 6545 kr/mån*
Förmånsvärde fr. 4975 kr/mån
Mörkblå Audi A6 Avant
Audi A6 Avant
Business pris fr. 619300 kr
Business lease fr. 8345 kr/mån*
Förmånsvärde fr. 4273 kr/mån
Vit Audi Q3 TFSI e
Audi Q3 TFSI e
Business pris fr. 462900 kr
Business lease fr. 6345 kr/mån*
Förmånsvärde fr. 3140 kr/mån
Svart Audi Q4 e-tron Sportback
Audi Q4 Sportback
Business pris fr. 605300 kr
Business lease fr. 7045 kr/mån*
Förmånsvärde fr. 2918 kr/mån
Blå Audi Q5
Audi Q5
Business pris fr. 430000 kr
Business lease fr. 5195 kr/mån*
Förmånsvärde fr. 4411 kr/mån
Grå Audi Q5 TFSI e
Audi Q5 TFSI e
Business pris fr. 611800 kr
Business lease fr. 7845 kr/mån*
Förmånsvärde fr. 4219 kr/mån
Grå Audi Q8 e-tron
Audi Q8
Business pris fr. 880600 kr
Business lease fr. 9395 kr/mån*
Förmånsvärde fr. 4133 kr/mån
Erbjudanden

Alla aktuella erbjudanden hos Lecab Bil.

Finansiering som passar er

Hur ser er fordonshantering i företaget ut? Vi vet att det Vi erbjuder olika typer av finansiering, så det finns garanterat något som passar ditt företag. Självklart finns även serviceavtal och däckhotell hos oss för att göra ditt bilägande så smidigt som möjligt.

Vanliga frågor och svar

Vad är TCO, hur räknar man?

TCO betyder Total Cost of Ownership. På svenska säger vi total ägandekostnad och begreppet betyder ordagrant vad det låter som. Med TCO så beräknas den totala kostnaden för ett ägande. I denna kostnad räknas leasingavgift, ränta, serviceavtal, försäkring, fordonsskatt, samt hos vissa företag även sociala avgifter.

Vad blir prisbasbelopp i TCO?

Detta undrar företag som ställer om sin policy från 7,5 till 9,5 basbelopp, oftast från fossila drivmedel till elektrifierat. En laddhybrid eller elbil har ofta ett högre bruttopris, vilket gör att de hamnar utanför företagets basbeloppsgräns. Vi gör helt enkelt en TCO på valfri bilmodell baserat på basbelopp och jämför sedan med en TCO på valfri laddhybrid eller elbil, så att det går att jämföra månadskostnad.

Vad skiljer operationell leasing mot finansiell leasing?

Enkelt uttryckt kan man säga att finansiell leasing mer liknar ett billån, medan operationell leasing är en långtidshyra. Men den avgörande skillnaden är vem som bär risken för restvärdet, d.v.s. vad bilen är värd när leasingperioden är över. En finansiell leasing bär företaget risken på restvärdet, på operationell leasing bär leasinggivaren risken på restvärdet.

Behöver jag ett ramavtal för att få leasa?

Nej, ramavtal ligger inte till grund för att få teckna en leasing. Ramavtalet ger däremot rabatterade priser och sänker dina kostnader vid leasing.

Kan jag avbryta leasingen i förtid?

Ja du kan bryta leasingavtal i förtid mot en kostnad. Hur avbrottskostnad ser ut kan vara olika beroende finansbolag.

På Volkswagen Finans ser det ut på följande vis:

Finansiell leasing:

  • Kunden löser avtalet, 1% av bokfört värde gånger kvarstående löptid, dock längst 4500 kr
  • Om Återförsäljare löser avtalet 625 kr

Privat leasing och operationell leasing:

  • Efter månad 12 går det avbryta avtalet i förtid mot en kostnad av 40% av återstående leasingavgifter, ersättningen på kvarstående månad ska dock aldrig understiga 1000 kr
Kan jag köpa loss bilen?

Vid Finansiell leasing kan du köpa loss bilen efter avtalstiden. Vid operationell Leasing kan man ej köpa loss bilen efter avtalsperioden.

 

Är det billigare att köpa vinterhjulen vid sidan av?

Att köpa vinterhjul vid sidan av belastar Företagets sparade kapital. Det kan således vara en fördel att införskaffa vinterhjulen tillsammans med bilen och finansiera dessa i leasingupplägget i stället.

Hur mycket ska min arbetsgivare ersätta mig med om jag laddar hemma?

Om du ska ha rätt till ersättning för laddning hemma, så förutsätter det att företaget tillämpar ”Huvudregeln”, dvs att den anställde får en ersättning för de mil som räknas som tjänstemil. Det innebär att den anställde betalar allt sitt drivmedel själv, inkl laddning hemma, och lämnar sin körjournal till arbetsgivaren med registrerade tjänstemil. Storleken på milersättningen kan skilja mellan olika arbetsgivare. Det pågår några pilotprojekt för tillfället där arbetsgivare kan fjärrläsa laddboxen hemma där förare har drivmedelsförmån.

Jag vill köra elbil men jag får bara hämta ut bil för 7,5 basbelopp, vad har ni då?

Vi gör en TCO på en 7,5 basbeloppsbil och använder den som en referensbil vid beräkning av TCO på en elbil. Ofta blir en TCO till elbilens fördel.

Hur långt kommer jag på en laddning?

Många faktorer spelar in, batteriets storlek, vägens beskaffenhet, temperatur, last etc. Branschen följer en standard kallad WLTP som anger räckvidd i kilometer. Dock är räckvidden längre vid stadskörning än vid landsvägskörning. I många fall kan det vara lika intressant att veta hur långt man kommer på 15 min laddning vid en publik laddstation. Det är avgörande att då veta vilken snabbladdare som sitter i bilen, samt hur mycket ström kan den publika laddaren generera.

Vad kostar det att köra elbil?

Vid laddning hemma på ett normalt elavtal så kan man generellt säga att det kostar ca 2.50 kr per mil att köra elbil. För långköraren, eller de som inte kan ladda hemma så är det viktigt att ladda på ”rätt ställen” och ofta teckna någon typ av abonnemang likt mobiltelefoner för att kunna ta del av en lägre laddavgift. Det råder stor differens mellan de olika aktörerna idag.

 

Vi hjälper dig hela vägen

Jonatan Larsson

Företagssäljare

Herman Bingsten

Företagssäljare

Carl Welenstrand

Försäljningchef/KAM – Företag
Offentliga upphandlingar, ramavtal vagnpark över 100 bil