Originalservice

Originalservice ger dig och din bil de bästa förutsättningarna för ett långt och friktionsfritt liv tillsammans. Vid varje servicetillfälle underhålls din bil av våra specialutbildade servicetekniker som vet exakt vad din bil behöver.

Vi använder bara verktyg och originaldelar som är anpassade till just din bil och vid behov uppdaterar vi även bilens programvara. Dessutom förlängs Mobilitetsgarantin automatiskt.


Vad ingår i Originalservice?

Originalservice är ett samlingsbegrepp som innefattar de olika servicemoment som skall utföras på din bil. Vid olika tidpunkter och miltal genomförs olika servicemoment enligt ett från fabriken framtaget servicekoncept. Servicepunkterna skiljer sig något åt mellan olika märken och bilmodeller, men nedan hittar du de vanligaste:

1. Byte av motorolja och oljefilter (vid behov)

Vid de tidpunkter och miltal fabriken specificerat sker byte av motorolja, oljefilter samt packning på avtappningspluggen. Våra bilmodeller har ett flexibel serviceintervall som påverkas av körsätt, körsträcka, antal kallstarter etc. Bilens instrumentering indikeras när oljebyte skall utföras. Beroende på intervallen kan det hända att oljebyte inte behöver ske vid alla servicetillfällen.

2. Kontroll av motor/motorrum

Vi kontrollerar och inspekterar eventuella skador och läckage på motor och i motorrum.

3. Kontroll av bränslefilter

Vi kontrollerar bilens bränslefilter. På bilar med dieselmotor tappas vatten av.

4. Kontroll av växellåda/slutväxel

Vi kontrollerar eventuella yttre skador och läckage.

5. Kontroll av kylsystem

Vi kontrollerar fryspunkt på kylvätskan samt kylvätskenivån. Vi justerar och fyller på vid behov.

6. Kontroll av bromsbelägg

Vi kontrollerar skick och slitage på bromsskivor samt bromsbelägg fram och bak.

7. Kontroll av bromsvätska och bromssystem

Vi kontrollerar bromsvätskan och fyller på vid behov. Vi kontrollerar även bromssystemet för att hitta eventuellt läckage.

8. Nivåjustering av hydraulsystemet

Vi kontrollerar nivån på hydrauloljan för servosystem och andra hydraulsystem som exempelvis bromsservon. Vi behov fyller vi på olja.

9. Kontroll av styrstagsändar

Styrstagsändar är en mycket vital del av bilens styrsystem. Därför kontrollerar vi styrstagsändarna regelbundet för att tidigt kunna upptäcka onormalt slitage eller andra defekter.

10. Kontroll av damasker

Vi kontrollerar skick och slitage på fjäderbens-, styrstags-, styrväxel- och drivaxeldamasker.

11. Kontroll av däck

Vi kontrollerar däckens mönsterdjup och slitagemönster. Ojämnt slitna däck kan vara ett tecken på att hjulinställningar eller däcktryck är felaktigt.

12. Kontroll av däcktryck

Vi kontrollerar lufttrycket i samtliga däck – inklusive reservdäcket. Vi justerar trycket vid behov.

13. Kontroll av batteri

Vi kontrollerar batteriet, dens fastsättning, skick och syranivå. Vid behov fyller vi på med destillerat vatten.

14. Kontroll av elektriska förbrukare

Vi kontrollerar att strålkastare, bakljus, blinkers, innerbelysning och liknande elektrisk utrustning fungerar.

15. Kontroll av strålkastare

Vi kontrollerar att strålkastarna fungerar.

16. Kontroll av torkar-/spolarsystem

Vi fyller på spolarvätska och kontrollerar torkarbladens funktion och skick. Vi kontrollerar även inställningarna för vindrutans, bakrutans samt strålkastarnas spolaraggregat.

17. Kontroll av avgassystem

Vi kontrollerar att inga avgasläckage förekommer.

18. Kontroll av lambdareglering

Vi utför en funktionskontroll av lambdareglering.

19. Kontroll av airbagenheter

Vi utför en kontroll av bilens samtliga airbagenheter.

20. Avläsning av ”Egendiagnos”-data

Med ett instrument läser vi av data från ”egendiagnos”-instrumenten som finns i bilen. Här kan man bland annat avläsa om det finns något fel i motorelektroniken.

21. Smörjning av dörrlås

Vi kontrollerar och smörjer bilens dörrlås, dörrstopp samt gångjärn. Även tanklås och bagagelucka kontrolleras och smörjs.

22. Nollställning av serviceindikering

Vi nollställer bilens serviceindikering, d v s vi ”släcker” servicelampan i instrumenteringen.

23. Slutkontroll och provkörning en kortare sträcka

Originalservice 4+

Lägre pris för årsmodell 2019 till 2016.

Om din bil är över fyra år kan vi erbjuda Originalservice 4+. Servicen är densamma som en Originalservice, men du får ett lägre pris på service och reparationer. I samband med servicen förnyas mobilitetsgarantin utan extra kostnad så om du råkar ut för ett driftstopp ser vi till att du får omedelbar hjälp, när som helst och nästan var som helst i Europa.

Originalservice 8+

Lägre pris för årsmodell 2015 och tidigare.

Om din bil är över åtta år och äldre kan vi erbjuda Originalservice 8+ till ett kraftigt rabatterat pris på service och reparationer. Bra för bilen, bra för andrahandsvärdet och bra för dig. I samband med servicen förnyas mobilitetsgarantin utan extra kostnad så om du råkar ut för ett driftstopp ser vi till att du får omedelbar hjälp, när som helst och nästan var som helst i Europa.


Auktoriserad bilverkstad

Vid varje servicetillfälle underhålls din bil av våra specialutbildade servicetekniker som arbetar endast med originaldelar och specialutrustning, vilket både förlänger och förbättrar din bils livslängd. Det ger dig ett tryggare bilägande, men också ett höjt andrahandsvärde och ökad körglädje.

Vår auktoriserade bilverkstad i Karlstad servar och reparerar bilar av märkena Audi, Volkswagen, Škoda, SEAT, CUPRA och Volkswagen Transportbilar. I vår auktoriserade bilverkstad i Arvika servar och reparerar vi bilar av märkena Volkswagen, Škoda, SEAT, CUPRA samt Volkswagen Transportbilar.

FÖRDELARNA MED ORIGINALSERVICE

Originaldelar

Vi ersätter alltid slitna eller skadade delar på din bil med Originaldelar och inget annat. Dessutom har vi rätt kompetensen och verktyg som krävs för din bil.

Teknisk uppdatering

Vi utför inte bara underhållsservice och reparationer utan tar också hand om garantireparationer och tekniska uppdateringar från fabrik av både mjukvara och hårdvara i din bil.

Mobilitetsgaranti

När du gjort din Originalservice med eventuella tilläggsarbeten, får du automatiskt vår Mobilitetsgaranti. Det innebär att du aldrig blir stående med din bil. Skulle något hända får du hjälp på plats – när som helst på dygnet, var du än befinner dig i Europa.

Stämpel i serviceboken

Se till att din servicebok är stämplad av en auktoriserad verkstad för din bil, då behåller bilen sitt höga andrahandsvärde år efter år. Dessutom är regelbunden service en nödvändighet för att din bil ska bibehålla sina goda köregenskaper och sin långa livslängd.

BASSERVICE

För dig som har en bil av årsmodell 2015 eller äldre finns Basservice. Samma detaljomsorg och originalkvalitet som vid originalservice men med färre åtgärdspunkter och till ett fast pris på 1640 kr.

VW EKONOMISERVICE

Här kan du boka servicetid till din bil

ŠKODA EKONOMISERVICE

Här kan du boka servicetid till din bil

RUTBYTE & STENSKOTT

Här kan du boka tid för din vindruta på din bil

Däckförfrågan

Däck, Däckhotell och Däckverkstad

SKADEVERKSTAD

Här kan du boka tid hos vår skadeverkstad