Boka reparation av stenskott eller vindrutebyte

Telefontid för bokning av vindrutebyte eller reparation av stenskott: 07:30-16:30, vardagar.

Just nu erbjuder vi gratis torkarblad vid byte av vindruta

För att underlätta, fyll gärna i glasanmälan och ta med vid inlämning.

De flesta försäkringsbolagen har även glasanmälan online via sin hemsida.

Vad innebär det att reparera vindrutan eller laga stenskott hos Lecab?

Montering enligt biltillverkarens krav
Enbart byte till original vindruta
Auktoriserad personal
Betala endast med sin självrisk
Vi sköter kontakten med försäkringsbolaget

Vad gäller vid bokning av vindrutor och stenskott

Vi jobbar enbart med originalrutor och originallim och vi justerar även eventuella kameror för dina säkerhetssystem på bilen. För att få vindrutebyte på din försäkring krävs det att du har minst ”halvförsäkring” på din bil. Självrisken är för de flesta försäkringsbolagen fast och summan på självrisken för vindrutebyten beror på biltyp.

För stenskottsreparation gäller max 3 stenskott i vindrutan. Dessa får ej vara placerade i siktfältet, annars behöver vindrutan bytas. För stenskottreparationer är det oftast en fast självrisk. Självriskerna är fr. 100 kr och uppåt och brukar inkludera hela stenskottsreparationen (alla stenskott).

Vi samarbetar med de flesta försäkringsbolagen.

Auktoriserad bilverkstad

Våra specialutbildade glasexperter kan din bil in i mista detalj. De monterar rutan exakt rätt och ser till att allting fungerar som det ska. Det kostar dessutom inte mer – de allra flesta bilar har halvförsäkring eller mer, och då betalar du bara självrisken som är samma oavsett vem som lagar eller byter rutan. Så vänd dig till experterna på din bil.

Vår auktoriserade bilverkstad i Karlstad reparerar stenskott och byter rutor på bilar av märkena Audi, Volkswagen, Škoda, SEAT, CUPRA och Volkswagen Transportbilar. I vår auktoriserade bilverkstad i Arvika reparerar vi stenskott och på byter rutor på bilar av märkena Volkswagen, Škoda, SEAT, CUPRA samt Volkswagen Transportbilar. 

Låt en av våra experter byta rutan eller laga stenskott på din bil

Det finns en anledning till att vi lagar och byter vindrutor. Du.
Eftersom din och dina medpassagerares säkerhet är högst på listan för oss, vill vi påminna om att vindrutan i allra högsta grad är en del av bilens integrerade säkerhet. Så om du får ett stenskott, laga eller byt rutan på en gång innan det spricker upp mer. Och gör det hos dem som verkligen kan din bil.

Vindrutan är en del av bilens säkerhet.
Den är inte bara en glasskiva du tittar igenom – i och vid rutor sitter en mängd sensorer och annan teknik som är viktig för säkerhetssystemen i bilen. Dessutom är vindrutan en integrerad del i bilens struktur som inte bör försvagas. Bland annat ger den stöd åt airbags när de löser ut.

Så laga eller byt rutan hos en expert på din bil. Det kostar inte mer.
Glasexperterna hos oss kan din bil in i minsta detalj och ser till att allt fungerar som det ska. Om du har halvförsäkring eller mer betalar du dessutom bara självrisken, och den är ju densamma oavsett vem som lagar eller byter rutan. Så vänd dig till experterna på din bil.

Fem anledningar att välja en original vindruta:
• Den är en del av bilens bärande konstruktion.
• Den agerar stöd till airbagen vid en kollision.
• Den innehåller ofta viktig säkerhetsteknik.
• Den är perfekt anpassad till din bil.
• Vi kalibrerar alla säkerhetssystem korrekt.

 *För att få vindrutebyte på din försäkring krävs att du har minst halvförsäkring på din bil. Självrisken är för de flesta försäkringsbolagen fast och summan på självrisken för vindrutebyten beror på biltyp. Vi samarbetar med de flesta försäkringsbolagen.