Rutbyte & stenskott

Boka via telefon

Tel: 010-47 00 708 (Telefontid mellan 07:30-16:30, vardagar).

Boka online - öppet dygnet runt.

Info - Vindrutor/stenskott

I vårt bokningssystem får du priserna presenterade direkt. Observera att det bara gäller svenskregistrerade bilar. Vårt mål är att bekräfta onlinebokningar inom två timmar under arbetstid (07:30-16:30 på vardagar).

Har du en spricka i vindrutan eller mer än 3 stenskott så bör du byta din ruta. Vi kan givetvis hjälpa dig och jobbar enbart med originalrutor och originallim. Vi justerar även eventuella kameror för dina säkerhetssystem på bilen. För att få vindrutebyte på din försäkring krävs att du har minst ”halvförsäkring” på din bil. Självrisken är för de flesta försäkringsbolagen fast. Sjävriskerna på vindrutebyten börjar på ca 2000 kr beroende på biltyp. Vi jobbar med de flesta försäkringsbolagen.

Obs, för stenskottsreparation gäller max 3 stenskott i vindrutan. Dessa får ej vara placerade i siktfältet, annars behöver vindrutan bytas. För stenskottreparationer är det oftast en fast självrisk. Självriskerna är fr. 100 kr och uppåt och brukar inkl. hela stenskottsreparationen (alla stenskott).

Boka RUTBYTE/REPARATION

 

 

För att underlätta, fyll gärna i glasanmälan och ta med vid inlämning.
De flesta försäkringsbolagen har även glasanmälan online via sin hemsida.

LADDA NER GLASANMÄLAN (PDF)

 

 


Låt en expert byta rutan

Det finns en anledning till att vi lagar och byter vindrutor. Du.
Eftersom din och dina medpassagerares säkerhet är högst på listan för oss, vill vi påminna om att vindrutan i allra högsta grad är en del av bilens integrerade säkerhet. Så om du får ett stenskott, laga eller byt rutan på en gång innan det spricker upp mer. Och gör det hos dem som verkligen kan din bil.

Vindrutan är en del av bilens säkerhet.
Den är inte bara en glasskiva du tittar igenom – i och vid rutor sitter en mängd sensorer och annan teknik som är viktig för säkerhetssystemen i bilen. Dessutom är vindrutan en integrerad del i bilens struktur som inte bör försvagas. Bland annat ger den stöd åt airbags när de löser ut.

Så laga eller byt rutan hos en expert på din bil. Det kostar inte mer.
Glasexperterna hos oss kan din bil in i minsta detalj och ser till att allt fungerar som det ska. Om du har halvförsäkring eller mer betalar du dessutom bara självrisken, och den är ju densamma oavsett vem som lagar eller byter rutan. Så vänd dig till experterna på din bil.

Fem anledningar att välja en original vindruta:
• Den är en del av bilens bärande konstruktion.
• Den agerar stöd till airbagen vid en kollision.
• Den innehåller ofta viktig säkerhetsteknik.
• Den är perfekt anpassad till din Audi.
• Vi kalibrerar alla säkerhetssystem korrekt.