Välkommen till vår skadeverkstad hos Lecab Bil i Karlstad & Arvika

Om du råkat ut för en skada – gör såhär:

Plåtskada/ Lackskada
1. Kontakta ditt försäkringsbolag omgående och anmäl din skada via telefon eller bolagets hemsida. Vid eventuella oklarheter gällande vem som är vållande till skadan ska en skadeanmälan upprättas mellan parterna. Denna skadeanmälan ska skickas till respektive försäkringsbolag.

2. Ring vår skadeverkstad och boka en tid för besiktning av skadans omfattning. I samband med besiktning får du en tid för reparationen.

Stöld/Skadegörelse
1. Om du råkat ut för en stöldskada eller att någon okänd skadat din bil, så måste du först göra en polisanmälan. Kontakta sedan ditt försäkringsbolag via telefon eller bolagets hemsida.

2. Ring vår skadeverkstad och boka en tid för besiktning av skadans omfattning. I samband med besiktning får du en tid för reparationen.

Vindrutor/glasskador (utförs av våra serviceverkstäder)

1. Om du fått stenskott så byter eller reparerar vi gärna din vindruta. Övriga rutor på bilen byter vi givetvis också.

2. Kontakta respektive märkesverkstad och boka tid för reparation av din glasskada.

Om du vill så hjälper vi dig att fylla i skadeanmälan.

Betalar du självrisken eller reparationen med ditt märkeskort erbjuder vi även räntefri avbetalning upp till 12 månader. Allt för att du ska känna dig trygg.

Kontakta oss via telefon eller formulär nedan.

Telefon Karlstad
010-47 00 715
Telefon Arvika
010-47 00 725

Kontakta oss via Karlstad - Formulär


Kontakta oss via Arvika - Formulär


Lecab skadeverkstäder

Lecab driver skadeverkstäder för personbil och transportbilar i Karlstad och Arvika. I Karlstad finns även egen lackverkstad. I Arvika samarbetar vi med en extern lackverkstad. Våra skadereparatörer och lackerare är specialutbildade på Volkswagen personbilar, Volkswagen transportbilar, Audi, Skoda och Seat och vi använder alltid originaldelar när din bil repareras.

Lecab är Certifierad skadespecialist – innebärande att vi är underställda Volkswagengruppens kvalitetssäkringsprogram för skadeverkstäder, som säkerställer att din bil blir reparerat enligt fabrikens föreskrifter. Vi jobbar i moderna, funktionella lokaler, har tillgång till den senaste informationen om våra bilar och har de specialverktyg som reparationerna kräver. Vi eftersträvar så miljövänlig drift som möjligt och är ISO-certifierade både för kvalitet- och miljö.

Den tekniska utvecklingen inom bilindustrin går snabbt. För en skadeverkstad är det av vikt att hålla sig ajour med de gällande tekniska föreskrifterna. Kvaliteten på skadereparationen är avgörande för bilens fortsatta säkerhet – vilket är mycket viktigt för dig som bilägare och du kan alltid var säker på att vi har reparerat din bil enligt aktuella anvisningar så att den behåller krocksäkerhet och funktion även efter en reparation.

Tänk på – när skadan ska repareras

Det förekommer att vissa försäkringsbolag av olika skäl försöker få dig att reparera bilen på annan verkstad än en auktoriserad märkesverkstad. Vi rekommenderar dig att kräva att få bilen reparerad hos en auktoriserad märkesverkstad. Du kan då vara förvissad om att bilen blir reparerat på ett korrekt sätt, att originaldelar används och att krocksäkerhet och bilens funktion inte äventyras efter en reparation. Att låta annan än auktoriserad märkesverkstad för ditt bilmärke reparera din bil är en risk som du som bilägare inte bör ta.


Skadeanmälan

Här finner du länkar till de vanligast förekommande försäkringsbolagen. Klicka på länken nedan och gör din amnälan.

Volkswagen Försäkring – anmäl skada

Audi Försäkring – anmäl skada

Skoda Försäkring – anmäl skada

Seat Försäkring – anmäl skada

Trygg Hansa Bilförsäkring – anmäl skada

Folksam Bilförsäkring – anmäl skada

Länsförsäkringar Bilförsäkring – anmäl skada


När du ska lämna bilen till oss:

För att vi ska ta hand om din bil på bästa sätt är det några saker du bör tänka på.

– Töm bilen på personliga tillhörigheter

– Vänligen montera ner takbox samt plocka ur bilbarnstol och hundbur.

– Tvätta bilen innan inlämning till oss, Vid utebliven tvätt debiteras 300:- inkl. moms vid behov.

– Lägg fram låsbult för hjul och nyckel till dragkrok.

Ta med skadesvaret med uppgift om skadenummer och aktuell självrisk från ditt försäkringsbolag.

Om det är något du funderar över är du alltid välkommen att ringa oss och fråga.


Ersättningsbil

Om du har hyrbilstillägg i din försäkring hjälper vi dig med förmedling av hyrbil från det hyrföretag som ditt försäkringsbolag anvisar.