Land Rover Defender – 2009

Det här fina exemplaret av Land Rover Defender har varit ute och rest en del innan den slutligen hamnade i Lecabs bilmuseum.

Ursprungligen beställdes bilen av en specialenhet inom Portugisiska Polisen 2009. Därefter hamnade den i en Engelsk godsherres ägo. Godsherren flyttade ned till Franska Rivieran och tog då med sig bilen. Efter att godsherren funnit sitt livs kärlek var det återigen dags för Land Rovern att byta land, denna gång till Sverige och närmare bestämt Eskilstuna där hans nyfunna kärlek bodde. När godsherren senare avled ärvdes Land Rovern av Norska finansmannen Otto Berg som tog med sig sin bil till hans bostad i St Tropez. En vacker dag fick Otto besök av den svenska byggherren tillika konstsamlaren Nils-Arne Holmudden. Nils-Arne var på franska rivieran för att köpa ett konstverk av Otto, men väl på plats blev han också förälskad i en motivlackerad hästtransportkärra. Det behövdes ett fordon för att få hem konstverket, och såklart ställde Land Rovern upp och blev så också en del av konstaffären. Väl hemma i Sverige igen såldes bilen till en bilhandlare i Kungälv som i sin tur sålde den vidare till den jaktintresserade entreprenören Jonas Lundell i Åmål. Slutligen har nu Land Rovern valt att bosätta sig i Lecabs museum i Karlstad. Här blir den kvar, det lovar vi!

Lecabs veteranbilsmuseum

2016 invigde vi vårt veteranbilsmuseum på vår anläggning i Karlstad som vi är extra stolta över. Här finns godingar från förr, vad sägs om Bubbla -51, Sambabuss -59, Audi Urquattro -85, Karmann Ghia -70, Bubbla cab -78, Auto Union Au1000 -63, Porsche 356 -62 eller Porsche 911 -74?

Kom gärna in och kika!