I dagarna fyller vi 60 år – mycket har hänt under dessa år och ännu mer spännande saker ligger framför oss. Detta är ett år vi naturligt tittar i backspegeln med stolthet och ser på resan som gjorts, samtidigt som vi är lika ödmjuka inför framtiden.

Idag lever vi i en oerhört föränderlig värld med stora utmaningar runt omkring oss. Vi har just nu pågående krig i Europa, klimatförändringar och är förhoppningsvis på väg ur en pandemi som har haft enorma påfrestningar på både enskilda individer men också samhället i stort. Vart är vi på väg och vad är Lecabs roll?

Min resa på Lecab började 2014. Jag kom från en annan bilfirma i Karlstad, med både en stor respekt och en gnutta rädsla för Lecab. De var den där kaxiga firman som stack ut – bara deras slogan, Lecab ”Vem annars?”. Men den känslan försvann direkt när jag klev in genom dörrarna på min allra första dag. Jag möttes av värme och glädje som jag känner av än idag från både mina kollegor och kunder. Från första stund har jag känt mig som hemma och en del av Lecab-familjen. Jag lärde mig snabbt att Lecabs slogan, ”Vem annars?”, stod för framåtanda snarare än kaxighet. Tjusningen med Lecab är att vi alltid är på väg framåt. Det är sällan vi står stilla, vi drivs av utveckling och strävar alltid efter att stå längst fram. Den där stämningen som översköljde mig från dag ett, den insåg jag snabbt kom från min företrädare och även delägare Daniel Svedlund. Hans sätt att prata med alla i organisationen och se individen, har lämnat stora skor att fylla.

Jag fick förmånen att ta över stafettpinnen som VD från Daniel i våras och ibland är det lätt att få en gnutta rädsla när jag tänker på hur dessa skor ska fyllas. Samtidigt har jag enormt kompetenta kollegor som tillsammans med mig är redo att möta alla utmaningar vi står inför. Vi känner ett stort ansvar över att vara med och lösa framtidens mobilitet. Vi kommer finns där som en partner till dig, ditt företag och din familj, i både svåra och dåliga tider men även i de bra – där vi tillsammans skapar de där speciella minnena, som jag bär med mig så många av från Lecab. Du, vår kund, är det viktigaste vi har haft under dessa 60 åren. Så jag hoppas du kommer in och äter tårta tillsammans med oss nu på lördag och att vi får fortsätta vår resa tillsammans med dig!

Johan Pettersson, VD , Lecab Bil